8 weken special

Ja, wij doen mee! (gelijk aanmelden)

Modules

 • 1. Ontspanning
  Ontspanning is de eerste stap naar meer rust in jezelf en in huis. Jouw kind leert dat er meerdere manieren zijn om te ontspannen, bijvoorbeeld door te bewegen, spelen, ademen en te visualiseren. Ook zetten we deze week intenties voor de komende 8 weken.

 • 2. Overprikkeling
  Wanneer je overprikkeld bent, reageer je soms anders dan je zou willen. Door middel van de stoplichtmethode, leuke oefeningen en een leuk verhaal, leert jouw kind het verschil tussen kalm, gespannen en overprikkeld zijn. Door de stoplichtmethode leert jouw kind hier woorden aan te geven & kan je samen afspraken en plannen maken wat je in bepaalde situaties kunt doen.

 • 3. De kwaliteiten van jouw schatkist
  We worden allemaal geboren met een “schatkist” aan kwaliteiten in onszelf. Door bewust te worden welke kwaliteiten jouw kind en jij als ouder hebt, kan je ze ook bewust in gaan zetten op momenten dat het even niet zo makkelijk is. Ook leren we dat achter een kwaliteit soms ook een valkuil kan zitten, zo leert jouw kind dat achter “minder wenselijk” gedrag ook een positieve kwaliteit zit.

 • 4. Voelen
  Wanneer je meer ruimte leert te geven aan de emoties en gevoelens die je hebt, kunnen ze ook makkelijker door je heen bewegen en weer oplossen of los gelaten worden. Met behulp van leuke oefeningen en een mooi verhaal gaan we hier mee aan de slag en samen oefenen. Als ouder leer je tijdens de ouder module de invloed van jouw opvoeding op het gedrag van je kind én hoe jouw kind ook onbewuste gevoelens en emoties van jouzelf kan spiegelen met zijn/haar gedrag.

 • 5. Grenzen & omgaan met boosheid
  Wanneer je een duidelijke grens kan aangeven vanuit een gelijkwaardige en kalme energie, zullen kinderen en andere mensen hier beter rekening mee gaan houden dan wanneer je een grens aangeeft vanuit macht (wat vaak juist meer conflict oplevert). De grenzenoefening die we deze les doen is vaak erg verhelderend voor de kinderen én de ouders. Boosheid is een emotie die vaak (onbewust) onderdrukt wordt en als onwenselijk wordt gezien, doordat kinderen leren dat boosheid er mag zijn én je dit op een gezonde manier kan uiten kan dat een hoop conflicten schelen.

 • 6. Energie
  Alles is energie. Gevoelige kinderen nemen soms onbewust energie en gevoelens van anderen over en raken zo snel overprikkeld. We gaan oefeningen doen om ons energieveld op te schonen en te beschermen en leren dat als je goed “geaard” bent, dus in contact met jouw eigen lichaam en de aarde, je makkelijker de energie en prikkels die je niet meer nodig hebt kunt loslaten.

 • 7. Zelfvertrouwen
  Wanneer je vertrouwen hebt in jezelf en je eigen kunnen en jij kan voelen wat goed is voor jou, kan je jezelf ook dragen als je in een minder prettige situatie komt. In onze hectische wereld, waar veel angst en onrust is, is het hebben van vertrouwen in jezelf en in het leven soms niet vanzelfsprekend. Door leuke oefeningen en een mooi verhaal gaan we ervaren dat we allemaal de kwaliteit hebben van (zelf)vertrouwen!

 • 8. Geluk
  De laatste les & ouder module gaat over geluk en manieren waarmee jij meer geluk en fijne flow in je leven kunt ervaren. Door leuke oefeningen, een terugblik op de afgelopen 8 weken en het zetten van intenties voor de komende periode, kun je samen met de kind de fijne energie van de afgelopen weken vast houden.

Ja, wij doen mee! (gelijk aanmelden)

Ervaringen van ouders

“Wat ik geleerd heb van Angela is om de verbinding te zoeken met m’n zoon, maar ook die met mezelf en zo dichter tot elkaar te komen. Voor mij werkte het goed door de praktische opdrachten, ik leer door te doen. En door een stukje achtergrond theorie en visie. Onze zoon heeft geleerd om zelf invloed te hebben op z’n gedrag en ik dat ik hem meer dat vertrouwen en de verantwoordelijkheid mag geven. Als ik zie hoe onze zoon in die paar weken een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt en dat zelf ook merkt ben ik heel blij dat we de keuze hebben gemaakt om naar Angela te gaan!”

Jamila, moeder van Ties (8 jaar) 

“Bedankt voor de afgelopen weken, mijn dochter is zeer blij met haar zelf op dit moment, dat is toch super bijzonder

Moeder van dochter (9 jaar) 

“Ik ervaar de lessen en informatie als heel prettig! Mijn dochter komt steeds helemaal rustig en blij terug. Ik merk dat ze er echt mee bezig is. Ook de informatie voor ons is heel fijn om te kunnen lezen waar ze mee bezig is geweest, want ze stelt altijd nog wel vragen in de dagen erna en dan kan ik het er op dezelfde manier over hebben. Ze is zich meer bewust van dingen en weet het beter te verwoorden.”

Moeder van dochter (7 jaar) 

“Wat vond hij het jammer dat hij klaar was vandaag! Mijn zoon heeft zo ontzettend veel van je geleerd! En zeker na je gesprek aan de telefoon over je grenzen bepalen en deze ook vertellen aan elkaar is echt een eye opener… er is zoveel meer duidelijk… en dat is echt heel fijn!!! Mijn zoon was elke week heel blij om naar je toe te gaan! Je bent lief en zorgzaam en je hebt hem een thuis gevoel gegeven… want hoe spannend is het om naar iets toe te gaan wat onbekend is en dan ook nog met kindjes die je niet kent. Wij zijn super trots op onze zoon wat hij heeft bereikt tot nu toe! Hij is duidelijker in zijn woorden en zijn gevoel. Dank je wel voor je leerzame weken! Ook voor ons als ouders!!”

Moeder van zoon (8 jaar) 

Ervaringen van kinderen

“Het is heel leuk en gezellig. Je leert er veel en de juf is erg lief!”

Meisje (7 jaar) 

“Kinderen moeten gewoon mee gaan doen. Het is leuk en gezellig, je doet leuke dingen en je leert er veel. Dat je goed bent zoals je bent, grenzen en beter kunnen vertellen wat je voelt”

Jongen (8 jaar) 

“Als kinderen twijfelen om mee doen moeten ze het gewoon proberen. In het begin wist ik ook niet of ik het leuk vond, maar het werkt echt dat je minder boos bent en meer zelfvertrouwen krijgt!”

Meisje (10 jaar) 

Tijdens de evaluatie na afloop van het programma geven de meeste kinderen een 10! Het laagste cijfer was een 8.
Het leukste vinden de kinderen de spelletjes, massageverhalen en de relaxverhaaltjes. De voelmomentjes tussen de oefeningen door vinden ze in het begin vaak lastig, maar hoe vaker we dit oefenen, hoe beter het gaat.

Inclusief:

 • Telefonische intake
 • Persoonlijke telefonische coaching sessie voor de ouder(s)
 • Laagdrempelig contact & wekelijkse check in
 • Deelname aan het online ouder programma (twv 149 euro)
 • Een jaar toegang tot de informatie en Pura kids community via een app/ online omgeving
 • Schatkistje met per les 1 edelsteen die uitgezocht mag worden. Dit kistje blijft staan in de studio en mag de laatste les mee naar huis genomen worden
 • Massagebal
Ja, wij doen mee! (Gelijk aanmelden)