Van binnen willen we allemaal dat we ons kind zien als het perfecte wezen dat het is. Dat we onvoorwaardelijk liefde en vertrouwen aan ze geven en dat ze opgroeien tot een zelfbewuste volwassene. Een volwassene die doet waar hij/zij gelukkig van wordt, zichzelf lief heeft, eigenwaarde heeft en zijn/haar leven goed op orde heeft. Maar hoe breng je dat over aan je kind, als je dit zelfs soms niet eens kan leven. En hoe ga je om met negatieve gedrag van je kind, zonder ze een negatief beeld over zichzelf te geven?

In theorie lijkt het vaak zo makkelijk en logisch, de opvoedtips, de goed bedoelde adviezen van anderen, jouw ideale plaatje. Maar helaas weten we allemaal dat het in de praktijk voor jezelf al verdomd lastig is om in balans te blijven in een soms bizarre en chaotische maatschappij, met 24/7 prikkels en afleiding. Om dit dan over te brengen op je kind en om te gaan met negatief gedrag is dan helemaal een uitdaging. Als je zelf moe, gespannen en uit balans bent, kun je je kind vaak ook niet meer zien zoals hij werkelijk is. De verleiding is dan groot om uit je slof te schieten als reactie op het gedrag van je kind. Terwijl hij/zij vaak juist door jouw stemming zo reageert. Iets met spiegels 😉

En hoe leer je jouw kind om écht te ontspannen (zonder tv of tablet), als je dat zelf al een grote uitdaging vind..

Met Pura kids begeleid ik jou en jouw kind hierbij! Ik heb geen kant en klare oplossing of formule, want helaas, die bestaat niet. Wat ik wel aan je geef is informatie, zodat je bewuster om kan gaan met het ouderschap en zo steeds een beetje groeit in de rol hoe je eigenlijk zou willen handelen en zijn. Daarnaast leren de kinderen tijdens de lessen en workshops om meer te ontspannen en een positief zelfbeeld te ontwikkelen, zodat het ook makkelijker is om thuis de positieve vibes hoog te houden.

We zijn allemaal mensen, er zullen altijd situaties zijn waarin je toch reageert op een manier die je achteraf anders had willen doen. Dat is niet erg, daar leer je juist van. Het belangrijkste is bewust te zijn van jouw eigen rol in het gedrag van je kind. Kijk voorbij het gedrag en zie je kind zoals hij is. Dan komt de gewenste situatie vanzelf!