Leef jij naar jouw waarden in het ouderschap? Als je er bewust van bent wat je belangrijk vindt in de opvoeding en hier naar gaat leven, haal je meer voldoening en plezier uit het ouderschap. Als je de focus op je waarden hebt, zal je merken dat de energie als vanzelf in positieve zin veranderd!

De onderstaande vragen kunnen je hierbij helpen:

  • Wat wil jij jouw kind mee geven?
  • Welke eigenschappen zou je graag in je kind zien als hij/zij volwassen is?
  • Wat is de grootste kracht van jouw kind?
  • Waarin wil jij het voorbeeld zijn voor je kind?
  • Wat heb je in je eigen jeugd (deels) gemist en wil je zelf anders doen?
  • Hoe wil je dat jouw kind aan jou terug denkt als ouder als hij/zij volwassen is?
  • Wat is jouw meest waardevolle levensles die je wil doorgeven?

En “gelukkig” zijn we allemaal mensen en lukt het niet altijd om te leven naar je waarden. Dat is helemaal niet erg, zie het als een leermomentje en gebruik de situatie om uit te zoeken hoe je het wel zou willen! Hoe de situatie ook is, het is precies zoals het moet zijn, anders was het er niet geweest. Wees lief voor jezelf. Wil je hier nog wat hulp bij? Lees dan ook deze blog: Niemand is perfect?